Uvjeti korištenja

Korištenje općih uvjeta
Ovi opći uvjeti određuju uvjete korištenja i kupovine preko web stranice Wellnetica.hr, koja je dostupna na linku www.wellnetica.hr (u nastavku: ‘web stranica’) a njome upravlja društvo ShopBox d.o.o., Ptuj (u nastavku: ‘ponuđač’).

Ovi se opći uvjeti upotrebljavaju za cjelokupnu web stranicu, sve njezine sastavne dijelove i podstranice. Korištenjem web stranice korisnik prihvaća sve odredbe ovih općih uvjeta koji uključuju i sve linkove kao svoje sastavne dijelove te je s istima suglasan. Uvjeti poslovanja sastavljeni su tako da zadovoljavaju sve zakonske obveze i međunarodne smjernice za e-poslovanje, koje zastupa i Udruga potrošača Slovenije.

Informacija o ponuđaču i kontaktni podaci
Ponuđač:
ShopBox d.o.o.
Arbajterjeva 9,
2250 Ptuj,
Slovenija EU
ID za PDV: SI65108752

Kontaktni podaci:
E-mail: info@wellnetica.hr
Web stranica: www.wellnetica.hr
Bankovni račun kod Raiffeisen banke Zagreb: HR 7424 8400 8113 5088 458

Cijene
Sve cijene na web stranici izražene su u kunama (HRK) i sadrže 22 % PDV. Sve cijene prikazane na web stranici mogu se mijenjati bez prethodne obavijesti.
Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca sklopljen je u trenutku kada ponuđač potvrdi prijem narudžbe i pošalje elektronsku poruku na e-mail kupca. Od tog trenutka nadalje sve cijene i ostali uvjeti obvezujući su za ponuđača i za kupca. Ovi opći uvjeti sastavni su dio ugovora.

Narudžbe
Za naručivanje u web trgovini Wellnetica.hr nije potrebna prijava. Ako želite provesti kupovinu, prilikom slanja narudžbe morate samo ispuniti točne podatke. Postupak naručivanja detaljnije je opisan na podstranici TIJEK KUPOVINE na web stranici www.wellnetica.hr
Ponuđač također može i otkloniti narudžbu ako utvrdi da ju pod danim uvjetima ne može provesti. Prethodno će o tome obavijestiti kupca i navesti razloge za otklanjanje narudžbe.
Narudžba robe vrijedi kao potvrda ugovora o kupovini. Kupac će nakon završetka postupka naručivanja na naveden e-mail dobiti podatke o narudžbi. Obično naslovnik dobiva elektronsku poruku u roku od 5 minuta, ali nije ništa neobično ako proces zbog različitih postavki elektronske pošte traje nešto duže.
Kupac također dobiva elektronsku obavijest i u trenutku kada pošaljemo robu. Nakon toga je obično potreban dan ili dva da dostavna služba GLS dostavi robu na adresu primatelja.
U slučaju da ste naručili robu koju zbog nepredviđenih razloga ne možemo otpremiti u obećano vrijeme, o novom roku dostave obavijestit ćemo Vas preko kontaktnih podataka. Na web stranici su kupcu na raspolaganju sve informacije o njegovim pravima te informacije o ponuđaču.

Preklic narudžbe
Poslane narudžbe preko web trgovine Wellnetica.hr kupac može otkazati bez dodatnih troškova sve do prijema elektronske poruke da je roba već otpremljena i poslana od strane Wellnetica.hr.

Obavijest o otkazivanju narudžbe moguća je isključivo preko elektronske pošte na info@wellnetica.hr, u elektronskoj poruci obavezno je potrebno navesti sljedeće podatke:
– u naslovu poruke: Otkazivanje narudžbe
– u sadržaju poruke: a- ime i prezime kupca, b- adresu kupca i c- broj narudžbe.
Nepreuzimanje paketa
Ukoliko kupac u nijednom slučaju ne preuzme naručene artikle koji su poslani i plaćaju se pouzećem, a nakon isteka roka za čekanje u dostavnoj službi vraćeni su na adresu poduzeća, to se NE tretira kao raskid ugovora jer je isti još uvijek sklopljen te se tako radi o jednostranom nenajavljenom raskidu ugovora od strane kupca. Kupac je u slučaju nepreuzimanja odgovoran za plaćanje troškova slanja i slanja/vraćanja artikala poduzeću, za što će mu ponuđač izdati račun, kojeg je kupac dužan podmiriti jer nije raskinuo ugovor-narudžbu. U slučaju neplaćanja računa slijedi ovrha.
Troškovi nepreuzimanja naručenih artikala iznose 10 € i uključuju poštarinu te troškove ambalaže i pakiranja.

Raskid ugovora i povrat robe
Potrošač može raskinuti ugovor u roku od 14 dana nakon prijema naručene robe ukoliko ambalaža nije otvorena i roba izvađena iz originalne ambalaže. Jedini trošak koji tereti potrošača u svezi s raskidom ugovora je neposredan trošak povrata robe. Istu mora vratiti poduzeću najkasnije u roku od trideset (30) dana od obavijesti o raskidu. Ako je potrošač raskinuo ugovor poduzeće mu mora vratiti sve uplate za artikle bez poštarine. Povrat uplata mora poduzeće provesti odmah kada to bude moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od obavijesti o raskidu ugovora.Ukoliko izrazite želju za povrat kupoprodajne cijene, vratit ćemo Vam je isključivo preko uplate na vaš osobni račun kojeg nam morate pismeno proslijediti u postupku povrata.
O namjeravanom povratu kupac nas može obavijestiti najkasnije u roku od 14 dana od primitka robe, poštom (ShopBox d.o.o., Arbajterjeva 9, 2250 Ptuj) ili na kontaktni e-mail: info@wellnetica.hr
Potrošač vraća proizvode zajedno s priloženim računom najkasnije u roku od 30 dana od obavijesti o raskidu ugovora na adresu ponuđača: ShopBox d.o.o., Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana – Šentvid.
Sve troškove povezane s povratom proizvoda nosi kupac. Kupac mora vratiti neoštećene proizvode, u nepromijenjenoj količini i u originalnoj neotvorenoj te neoštećenoj ambalaži. Ne odgovaramo za troškove koji nastanu zbog postupanja koje niju u skladu s uvjetima poslovanja.
Ne primamo pošiljke s otkupninom.

Plaćanje
Ponuđač izdaje račun na trajnom mediju s razrađenim troškovima i svojim podacima. Način plaćanja korisnik izabire kod postupka naručivanja.Mogući su sljedeći načini plaćanja:
– putem bankovnog transfera na račun upravitelja PunKufer.com, ShopBox d.o.o. po ponudi / izračunu
– debitnom ili kreditnom karticom (Eurocard / Mastercard, Visa, BA, Diners)
– Paypal uslugom

Plaćanje putem našeg sustava plaćanja je sigurno, jer ispunjava sigurnosne standarde. Naša trgovina je uključena i povezana s raznim inozemnim dobavljačima iz Njemačke, Italije, Francuske, Velike Britanije, Nizozemske i Kine.

Rok isporuke
Za proizvode na zalihi rok isporuke iznosi 2-5 radnih dana.
Ukoliko ste za proizvod koji nije na zalihi poslali upit preko obrasca, na Vaš ćemo Vas kontakt obavijestiti o mogućnosti i roku isporuke.

Dostava
U web trgovini www.wellnetica.hr nastojimo što brže dostaviti naručenu robu. Narudžbe primljene radnim danom do 13. sati bit će poslane isti dan.
U slučaju da ste naručili robu koju zbog nepredviđenih razloga ne možemo otpremiti u dogovorenom roku, o novom roku isporuke obavijestit ćemo Vas na kontakt koji ste nam proslijedili.
Dostavu provodimo u suradnji s dostavnom službom GLS: obično roba naručena radnim danom stiže na adresu primatelja u roku dana ili dva od isporuke (ako je roba isporučena danas, dostava se očekuje sutra, u nekim slučajevima prekosutra). Na osnovu našeg dosadašnjeg iskustva od dana kada kupac pošalje narudžbu u web trgovini Wellnetica.hr do dana kada robu zapravo dobije u uobičajenom su slučaju potrebna do dva radna dana. Za vrijeme praznika i vikendima rok isporuke se odgovarajuće produžuje za vrijeme slobodnih dana.

Cjenik dostave
Sve narudžbe šaljemo preko dostavne službe GLS s kojom imamo sklopljen ugovor.
Cjelokupan cjenik dostave možete naći na našoj web stranici pod TROŠKOVI DOSTAVE.

Važenje ponude
Za kupovinu važi cijena u trenutku potvrđivanja narudžbe. Sve cijene sadrže 22 % PDV. Cijene u web trgovini mogu se mijenjati bez prethodne obavijesti.
Sve informacije koje su objavljene na našoj web stranici, kao npr. opisi proizvoda, specifikacije i fotografije, približne su. Slike mogu biti samo simbolične i ne odražavaju uvijek u cijelosti činjenično stanje. Ponuđač pridržava pravo na manje promjene u opisu proizvoda bez obveze obavještavanja korisnika.
Cijene u ponudi važe 3 dana.

Sigurnost
Ponuđač osigurava sve tehnološka i organizacijska rješenja za potpunu sigurnost kupovine. Sigurnost kupovine također osiguravamo poštivanjem svih važećih zakonskih obveza i preporuka Slovenske i Međunarodne udruge potrošača.

Zaštita osobnih podataka
ShopBox d.o.o. se obvezuje da će osobne podatke koristiti isključivo za potrebe ispunjavanja narudžbe i ostalu potrebnu komunikaciju.
Sudjelovanjem u nagradnim igrama ili pretplati na e-novosti korisnik daje suglasnost poduzeću ShopBox d.o.o. za čuvanje, obradu i prosljeđivanje osobnih podataka. Dana suglasnost korisnika dozvoljava poduzeću ShopBox d.o.o. da kao upravitelj zbirke osobnih podataka obrađuje sakupljene osobne podatke u svrhu anketiranja i statističku obradu podataka, za utvrđivanje korištenja usluga, prilagođavanje ponude i obavještavanje o istoj, novostima i ugodnostima, za slanje e-novosti i drugog reklamnog materijala, obavještavanje korisnika o uslugama web trgovine www.wellnetica.hr i poduzeća ShopBox d.o.o. Sakupljeni podaci neće se prosljeđivati trećim osobama.

Arhiviranje ugovora
Sklopljen ugovor između kupca i prodavača u elektronskom se obliku nalazi u sjedištu poduzeća ShopBox d.o.o., Arbajterjeva 9, 2250 Ptuj, Slovenija. Kupac može dobiti kopiju ugovora ako to zatraži u elektronskoj pošti na info@wellnetica.hr

Pojašnjenje
Opći uvjeti vrijede od 1. 1. 2015.
Opće uvjete i sve ostale informacije poduzeće ShopBox d.o.o. može mijenjati bez prethodne obavijesti.

U slučaju dodatnih informacija ili pitanja u svezi s općim uvjetima poslovanja možete nas kontaktirati preko elektronske pošte na info@wellnetica.hr