UVJETI KORIŠTENJA

Podaci o tvrtki

ShopBox d.o.o.
Arbajterjeva 9
2250 Ptuj
Slovenija, EU

E-mailinfo@wellnetica.hr
Spletna stranica: www.Wellnetica.hr
OIB: 67014669306

Bankovni račun: SI56 6100 0002 7953 419
Banka: Delavska hranilnica d.d.
SWIFT: HDELSI22

Registracijski broj: 3353338000
Kod aktivnosti: G/47.910
Upis u sudski registar: Okružni sud na Ptuju, br. uložak 556195

Opći uvjeti web stranice Wellnetica.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot- UPB2) na temelju preporuka HGK i međunarodnih kodova za e-trgovinu. Uvjeti prodaje definiraju prava i obveze kupaca prilikom naručivanja proizvoda koji su dostupni na web stranici Wellnetica.hr i poslovni odnos između pružatelja usluga i korisnika.
Cjelokupan sadržaj web stranice, bez obzira na oblik (tekst, slike, filmove, zvukove, itd.) zaštićen je autorskim pravima. Sadržaji na web stranici ne mogu se koristiti za druge svrhe osim za gledanje, osim ako je pružatelj usluga unaprijed u pisanom obliku izričito odredio drugačije. U slučaju zlouporabe, korisnik je kazneno i materijalno odgovoran. Korištenjem web Wellnetica.hr korisnik prihvaća i suglasan je sa svim odredbama Općih uvjeta. Ako se ne slažete s ovim općim uvjetima, pozivamo vas da odmah prestanete pristupati web mjestu.
Pročitajte opće uvjete i odredbe naših pravila o privatnosti koji se primjenjuju na vašu privatnost i osobne podatke.

Prava intelektualnog vlasništva
Dobavljač ima sva potrebna prava za zaštitne znakove i druge proizvode koji se nalaze na web stranici. Brandovi na web stranici zaštićeni su u skladu s nacionalnim i međunarodnim pravom. Postavljanjem zaštitnih znakova i olakšavanjem korištenja web stranice, pružatelj usluga ne odriče se prava koja proizlaze iz zaštitnih znakova. U slučaju zlouporabe branda korisnik je kazneno i materijalno odgovoran. Cjelokupan sadržaj web stranice, bez obzira na format, zaštićen je autorskim pravima. Nositelj svih autorskih prava je pružatelj usluga internetske trgovine.

Web trgovina
– korisnik može kupovati preko web stranice, dostupne putem https: //www.Wellnetica.hr
– pisani uvjeti su sastavni dio ugovornog odnosa između pružatelja usluga i kupca – kupoprodajni ugovor.
– Registracijom na web stranici ili naručivanjem putem online trgovine korisnik potvrđuje da razumije i prihvaća uvjete i odredbe.
– korisnik se ne mora registrirati za kupnju u online trgovini.
– Informacije koje ste pronašli u web trgovini (opis proizvoda, fotografije su približne). Zadržavamo pravo na manje promjene u opisu proizvoda bez obveze obavještavanja korisnika.
– Ponude na stranicama su vremenski i količinski ograničene. Količine objavljenih zaliha na web stranici su informativne i mogu se mijenjati bez prethodne obavijesti.

Cijene i porezne stope
su u eurima. Cijene uključuju PDV (25 % PDV-a).
Mogući su sljedeći načini plaćanja:
– putem bankovnog transfera na račun upravitelja Wellnetica.hr, ShopBox d.o.o. po ponudi / izračunu
– debitnom ili kreditnom karticom (Eurocard / Mastercard, Visa, BA)
– Paypal uslugom

Plaćanje putem našeg sustava plaćanja je sigurno, jer ispunjava sigurnosne standarde. Naša trgovina je uključena i povezana s raznim inozemnim dobavljačima iz Njemačke, Italije, Francuske, Velike Britanije, Nizozemske i Kine.

Viša / informativna cijena proizvoda dobivena je:
– izravnom komunikacijom s našim dobavljačima.
– prikupljanjem maloprodajne cijene proizvoda za zemlju u kojoj prodavatelj prodaje proizvod; To vrijedi u slučaju da se proizvod trži (ili u ime) od strane dobavljača proizvoda u istoj zemlji u kojoj pružatelj usluga prodaje proizvod, a informacija o lokalnoj maloprodajnoj cijeni određena je od strane dobavljača.
– prikupljanjem maloprodajne cijene različitih proizvoda pojedinih brandova trgovačkih web stranica za usporedbu maloprodajne cijene zemlje podrijetla proizvoda i maloprodajne cijene zemlje u kojoj pružatelj usluga prodaje proizvod.
*** U slučaju tih informativnih / viših cijena, proporcionalno našim nižim, cijene ne prikazuju sniženje. Viša / informativni cijena služi kao dobronamjerna informacija kupcu o određenoj vrijednosti artikla, koja se kreće na otvorenom tržištu (trgovina), dakle informacije / veća cijena branda služe kako bi korisnik bio upoznat s idejom o mogućim uštedama prilikom kupnje u našoj web trgovini. * *

Priroda transakcije
Naručivanjem preko stranice potvrđujete da ste fizička osoba koja kupuje proizvode za osobnu upotrebu. Pružatelj usluga je posrednik koji posluje pod zaštićenim imenom svog dobavljača.

Otkazivanje narudžbe
Nakon što korisnik preda narudžbu, prima poruku e-pošte kojom potvrđuje primitak narudžbe. Korisnik ima pravo otkazati narudžbu prije nego što dobije e-poštu od pružatelja usluga da je pošiljka otpremljena ili naručena kod dobavljača branda. Kako biste otkazali narudžbu pošaljite e-poštu pružatelju usluga. Zahtjev za otkazivanje mora sadržavati ime i prezime korisnika, adresu, broj narudžbe i datum narudžbe, u e-mailu mora biti napisano: OTKAZ NARUDŽE I BROJ NALOGA koji se zapisuje u glavi potvrde narudžbe koju ste dobili na vaš e-mail odmah nakon potvrde / slanja narudžbe.

Povlačenje iz ugovora i povrat proizvoda
članak 43.d stavka 6. Zakona o zaštiti potrošača propisuje da ako potrošač već primi robu i odstupi od ugovora, istu će vratiti (društvu ili osobi) ovlaštenoj od strane poduzetnika za preuzimanje robe, bez odgode ili najkasnije u roku od 14 dana od obavijesti o povlačenju. Nakon obavijesti poslat ćemo vam potrebne informacije i postupak za vraćanje pošiljke. Preporučujemo da ne vraćate proizvod o vlastitom trošku jer je navedeni povrat besplatan. U slučaju odstupanja od ugovor tvrtka mora vratiti kupoprodajnu cijenu za artikle koji su obračunati potrošaču u trenutku sklapanja ugovora (slanja narudžb) u roku od 14 dana od primitka robe. Tvrtka vraća primljene uplate potrošaču na isti način koji je koristio potrošač. Vraćanje u gotovini nije moguće.

Proizvod koji želite vratiti mora biti:
– nekorišten, nenošen, čist i neoštećen, s priloženim naljepnicama i u originalnom pakiranju
– proizvode koji se prodaju u originalnom pakiranju potrebno je vratiti u originalnoj ambalaži s originalnim oznakama u kutiji koja ne smije biti popisana niti poljepljena poštanskim naljepnicama i selotejpom, ali mora biti zaštićena odgovarajućom ambalažom
– ako ste proizvoda već počeli koristiti, odstupanje od ugovora i povrat više nisu mogući.

U slučaju potrebe po dodatnim informacijama pošaljite e-mail na: info@wellnetica.hr

Ako vam proizvod ne odgovara, molimo vas da nas obavijestite na info@wellnetica.hr. U najkraćem mogućem vremenu ćemo vas obavijestiti o povratu povratka. Nemojte vraćati proizvod u vlastitoj režiji jer je povrat proizvoda besplatan. Za vraćen proizvod ćemo vam u roku od 14 dana nakon primitka uplatiti kupoprodajnu cijenu za proizvod (trošak poštarine i trošak provizije kartice te PayPal-a nije predmet vraćanja), koji je kupcu obračunat prilikom sklapanja ugovora (slanja narudžbe). Vraćanje kupoprodajne cijene u gotovini nije moguće. Kod vraćanja proizvoda koji su plaćeni putem PayPala, vratit ćemo kupoprodajnu cijenu putem PayPala. Za povrate proizvoda plaćene kreditnom karticom sredstva za vraćeni proizvod vraćamo na kreditnu karticu. Za povrat proizvoda koji su plaćeni uplatom na račun, vraćamo kupoprodajn cijenu na vaš transakcijski račun.
Korisnik mora vratiti neoštećene proizvode.

Isporuka
Troškovi dostave razlikuju se ovisno o proizvodu. Točan trošak dostave prikazan je u košarici ili na blagajni. Dostavu vrši dostavna služba DPD ili GLS.
Prosječno vrijeme isporuke je 3 do 5 radnih dana od primitka uplate na naš TRR. Pokušavamo ispuniti, odn. držati se rokova isporuke, ali moguća su kašnjenja. Ne odgovaramo za kašnjenja u dostavi koja nisu u našoj kontroli. Također ne odgovaramo ako se pošiljka sastoji od više paketa koji su isporučeni u različito vrijeme, a ne u jednokratnoj isporuci. Rizik oštećenja ili gubitka proizvoda je naša odgovornost, sve do trenutka isporuke proizvoda, stoga provjerite pošiljku prilikom preuzimanja jer naknadne reklamaciuje ne uzimamo u obzir.

Jamstvo
Ponuditelj prodaje proizvode provjerene kvalitete. Prodavači brandova su provjerena poduzeća.

Isključenje odgovornosti
Pružatelj usluga ne jamči za točnost, točnost sadržaja objavljenog na web stranici niti preuzima odgovornost za štetu koju korisnik može pretrpjeti zbog oslanjanja na objavljeni sadržaj. Tvrtka je odgovorna za cjelokupan sadržaj tekstova i fotografija objavljenih na našoj web stranici. Korisnik mora osigurati adekvatnu zaštitu opreme prije ulaska u online trgovinu. Pružatelj usluga zadržava pravo na onemogućavanje web stranice ili onemogućavanje pristupa stranicama zbog tehničkih ili drugih problema te održavanja, što također znači onesposobljavanje ili ometanje korištenja online trgovine. Ponuđač nije odgovoran za povrat gubitaka, oštećenja ili troškova (štete) koje korisnik može pretrpjeti zbog prestanka rada online trgovine.

Kolačići
pravna osnova: izmijenjen Zakon o elektroničkim komunikacijama (NN br, 109/2012.) koji je stupio na snagu početkom 2013. godine donio je nova pravila u vezi korištenja kolačića i sličnih tehnologija za pohranu podataka ili pristup podacima pohranjenim na računalu ili mobilnom uređaju korisnika.
Što su kolačići: Kolačić je mala datoteka koja obično sadrži niz slova i brojeva koji se prenose na korisničko računalo kada posjete određenu web stranicu. Kod svake ponovne posjetite web stranica će preuzeti podatke o učitanom kolačiću i identificirati korisnika.
Zašto se koriste? Kolačići služe za prilagodbu mrežnog sadržaja prema korisničkim postavkama i optimiziranje korištenja web stranice. Oni također služe za izradu anonimnih statistika koje nam pomažu razumjeti korisničku upotrebu web stranice i poboljšati sadržaj web stranice bez osobne izloženosti korisnika.
Pohrana kolačića: Kolačići se mogu pohraniti dulje vrijeme. Privremeni ili kolačići sesije na vašem uređaju ostaju neregistrirani iz web preglednika, a zatim ih brišu.
Trajni ili pohranjeni kolačići na vašem uređaju ostaju tijekom cijelog vremenskog intervala navedenog u postavkama kolačića ili dok ih korisnik ručno ne izbriše.
Vrste kolačića: potrebni kolačići (oni omogućuju korištenje komponenti koje su nužne za pravilno funkcioniranje web stranice), provedbeni kolačići (ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako koristiti online trgovine s ciljem poboljšanja funkcioniranja online trgovinu). Ovi kolačići ne prikupljaju podatke koji će omogućiti identifikaciju korisnika. Funkcionalni kolačići (ovi kolačići omogućuju web stranici da se prisjeti neke od vaših odabranih mogućnosti (vaše korisničko ime, regiju) te osigura korisniku više naprednih i personaliziranih mogućnosti. Ovi kolačići omogućuju praćenje vaše aktivnosti na web stranici), ciljni i oglasni kolačići (te kolačiće najčešće koriste treće strane (oglašavanje i društvene mreže) s namjerom prikazivanja ciljnih oglasa i mjerenja učinkovitosti oglasa).
Upravljanje kolačićima: Kolačići se mogu kontrolirati i upravljati postavkama web preglednika koje upotrebljavate. Korisnik sam odlučuje hoće li dopustiti pohranu kolačića na računalu, a kolačići mogu biti uklonjeni u bilo kojem trenutku ako su omogućeni. Upute o tome kako upravljati kolačićima potražite u uputama vašeg preglednika.

Pravo na informacije
Ako imate bilo kakih pitanja u vezi s našim pravilima o privatnosti ili kako se obrađuju vaši osobni podaci, možete se bez oklijevanja obratiti našim predstavnicima za zaštitu privatnosti.

ShopBox d.o.o.
Arbajterjeva 9
250 Ptuj
Slovenia, EU
E-mail: info@wellnetica.hr

Na temelju vašeg zahtjeva odmah ćemo vas obavijestiti – u pisanom obliku u skladu s odgovarajućim zakonskim propisima – koji su osobni podaci, ako postoje, prikupljeni tijekom posjeta stranice Wellnetica.hr.
Pravo za rješavanja sporova je nadležan sud u Sloveniji. U slučaju nevaženja nekog od općih uvjeta to ne utječe na druge uvjete. Opći uvjeti stupaju na snagu 6.10.2018